KAJ JE MEDIACIJA?

____________________________________________________________________________________________________________________

ŠOLSKO LETO 2015/2016

Na naslednji povezavi si oglejte kej ekipa šolskih in vrstniških mediatorjev načrtuje v tem šolskem letu...

_____________________________________________________________________________________________________________________

ŠOLSKO LETO 2014/2015

Na naslednji povezavi si oglejte zaključno poročilo za šolsko leto 2014/2015

Na naslednji povezavi si oglejte kaj vse bomo počeli v šolskem letu 2014/2015

______________________________________________________________________________________________________________________

ŠOLSKO LETO 2013/2014

Na naslednji povezavi si oglejte zaključno poročilo za šolsko leto 2013/2014

 

S ponosom vam predstavljamo glasbeni spot, ki je sicer nastal že junija 2012. Ustvarjalcem še enkrat iskrene čestitke in zahvala.

 

V četrtek, 17. 10. 2013, smo se vrstniški in šolski mediatorji udeležili 3. srečanja vrstniških in šolskih mediatorjev Slovenije, ki se je tokrat odvijalo na OŠ Borci za S. mejo v Mariboru. Bilo je M E G A!!! Utrinke si oglejte v fotogaleriji.

 

V sredini meseca septembra smo zaključili usposabljanje druge generacije vrstniški mediatorjev. Že izkušenemu timu se je tako priključilo 18 novih vrstniških mediatorjev. Ob tednu otroka smo na svečani prireditvi podelili potrdila o uspešno zaključenem 20-urnem usposabljanju za vrstniške mediatorje. Na naslednji povezavi vam s ponosom predstavljamo tim vrstniških mediatorjev OŠ Rače.

 

Na naslednji povezavi si oglejte kaj vse bomo v tem šolskem letu počeli.

 ________________________________________________________________________________________________________________________

 

OD 2010/2011 DO 2012/2013

 

Mediatorji smo februarja 2013 za učence razredne in predmetne stopnje in učitelje pripravili kulturni dan z naslovom Kultura medosebnih odnosov, ki smo ga vodili vrstniški mediatorji ob pomoči naših mentorjev. Skozi vsebine petih delavnic: konflikt, aktivno poslušanje, čustva, mediacija in sprostitvene igre smo udeležencem prikazali, da konflikt ni nujno nekaj slabega in da na izid konflikta vpliva način, s katerim rešujemo konflikte. Spoznali so pomen aktivnega poslušanja in povzemanja pri obvladovanju konfliktov, se soočili s pomenom prepoznavanja svojih čustev in, da so vedenjske reakcije pogosto posledica čustev, ki se v nas porajajo. Učenci so se spoznali s procesom mediacije in se seznanili s pravili in načeli le-te. Hkrati pa so se sprostili in zabavali ob socialnih, povezovalnih igrah in se urili v sodelovanju v skupini.

 

V času od 12. do 13. 10. 2012, smo na domu Škorpijon, šolski in vrstniški mediatorji OŠ Rače preživeli inteniziven tabor mediacije. Kaj vse smo počeli in doživeli, pa si oglejte na naslednji povezavi...

 

V četrtek, 22. 03. 2012, smo se vrstniški mediatorji udeležili prvega supervizijskega srečanja vrstniških mediatorjev na OŠ borcev za severno mejo v Mariboru. Z vrstniškimi mediatorji osmih različnih šol smo se družili v delavnicah, kjer smo izmenjali izkušnje, obnovili mediacijske veščine in odigrali igre vlog. Dogovorili smo se da se ponovno srečamo jeseni. Utrinke s srečanja si oglejte v fotogaleriji.

 

Na naslednji povezavi si oglejte našo promocijsko zloženko:

 

V četrtek, 12. 10. 2011, smo se šolski in vrstniški mediatorji OŠ Rače udeležili Mednarodne konference šolske in vrstniške mediacije, ki je potekala v O.Š. Rečica ob Savinji. Da bi izvedeli kaj vse smo doživeli sledite naslednji povezavi:

 

Šolski in vrstniški mediatorji sodelujemo z: