INTERDISCIPLINARNA EKSKURZIJA OSMOŠOLCEV V ŠVICO, BERNINA EXPRESS IN EXPO 2015

Letos se bodo učitelji Boštjan Škreblin, Romana Zupančič in Sabina Ozmec z učenci osmih razredov odpravili na interdisciplinarno ekskurzijo po Avstriji, Švici in Italiji na razstavo Expo 2015.
Ogledali si bodo Lugano - slikovito mestece ob luganskem jezeru in čokoladnico Alprose. Ustavili se bodo v Belinzoni in Feldkirchu, kjer bodo tudi prespali.
Po ogledu Chura, najstarejšega švicarskega mesta, bodo pot nadaljevali čez prelaze proti St. Moritzu. Z vlakom se bodo po železnici Bernina Express peljali do Tirana. Ogledali si bodo Aprico in tam tudi prespali. Zadnji dan se odpravijo v Milano, kjer si bodo ogledali svetovno razsatvo Expo 2015. Tema letošnje svetovne razstave je »Energija življenja in kako nahraniti planet«.
Na izletu bodo preizkušali svoje jezikovno znanje, znanje zgodovine, geografije, biologije, ekologije in še kaj.
Koordinatorji: Boštjan Škreblin, Anita Strmšek

EKSKURZIJA UČENCEV V MOTORIKPARK V GAMLITZ

V okviru izbirnega predmeta izbrani šport načrtujemo izvedbo obiska parka motorike v avstrijskem Gamlitzu. Park je sestavljen iz velikega števila raznovrstnih spretnostnih ovir, ki jih lahko otroci na najrazličnejše načine premagujejo. Ker je večina ovir na višini do 0,5 metra, so tudi varne. Učenke in učenci s premagovanjem teh ovir razvijajo svoje psihomotorične sposobnosti. Navodila in druge naloge so v slikovni obliki in nemškem jeziku, tako bodo vadili tudi praktično uporabo tujega jezika.

EKSKURZIJA UČENCEV NA NEMŠKO GOVOREČE PODROČJE

Da bi učenci imeli možnost spoznati dežele, katerih jezik se učijo, se bomo v mesecu maju ali juniju 2016 popeljali v sosednjo Avstrijo.
Ekskurzijo financirajo starši. Da bi zmanjšali stroške, bomo za pomoč prosili šolski slad. Koordinatorici ekskurzije: Romana Zupančič in Sabina Ozmec.

ZAKLJUČNE EKSKURZIJE (MAJ 2016)

1. razred: CELJE - ogled otroškega muzeja Hermanov brlog z delavnicami, ogled Celjskega gradu, Šmartinsko jezero
2. razred: LJUBLJANA - ogled mestnih znamenitosti in obisk Narodnega muzeja
3. razred: KOROŠKA - Mežica - ogled rudnika, Ivarčko jezero, ogled cerkve sv. Jurija na Legnu, Mislinjska dolina
4. razred: LOGARSKA DOLINA - jama Pekel, Mozirski gaj, Logarska dolina - slap Rinka
5. razred: PREKMURJE - Filovci - ogled panonske hiše in lončarstva, Bogojina, Ižakovci - program na otoku ljubezni, Lendava - ogled mumije Hadika v cerkvi sv. Trojice, ogled živalskega vrta SIKALU ZOO (pri Radencih)
6. razred: NOTRANJSKA - Škocjanska jama, grad Snežnik, Cerkniško jezero - ogled makete in vožnja z lojtrnikom
7. razred: GORENJSKA - Radovljica - Čebelarski muzej, Vrba - Prešernova hiša, Bled - ogled , Bohinj - slap Savica
8. razred: DOLENJSKA - ogled gradu Turjak, Rašica- Trubarjeva domačija, adrenalinski park Otočec, vožnja v smeti Krško - Rače
9. razred: 1. varianta - PRIMORSKA - Lipica-ogled kobilarne, Piran - ogled mesta, vožnja z ladjico ob obali z ogledom solin, Portorož - prosto za kopanje, Koper - bowling
2. varianta - Adrenalinski park Postojna, Lipica, Piran, solinarski muzej, Portorož - prosto za kopanje